Vil dra til Brasil

por David DAVID STENERUD

Bjørn Løvstad har i flere år investert i ferieeindommer i Brasil. Han mener helerisiktelsen mot han i forbindelse med den såkalte «Operasjon Paradis» er et resultat av bakvaskelser fra et konkurrerende eiendomsselskap. Foto: David Stenerud
Bjørn Løvstad har i flere år investert i ferieeindommer i Brasil. Han mener helerisiktelsen mot han i forbindelse med den såkalte «Operasjon Paradis» er et resultat av bakvaskelser fra et konkurrerende eiendomsselskap. Foto: David Stenerud

– Jeg skjønner at det høres helt vilt ut, sier helerisiktet i Natal-saken, Bjørn Løvstad.

Den knallharde etterforskningslederen, og leder for organisert kriminalitet i Rio do Norte, Romulo Berredo sa denne uken at han ønsker å få utlevert nordmennene som er siktet i hvitvaskingssaken i Natal i Brasil.

NA24 – din næringslivsavis

Det må for de fleste av dem stå som det verst tenkelige mareritt – spesielt etter at de to fengslede gjengmedlemmenes advokat Marius Dietrichsons gikk ut og beskrev soningsforholdene som «verre enn helvete».

Drar gjerne
Til sammen er fem nordmenn buret inne i Brasil etter onsdagens store politiaksjon rettet mot gjengmiljøet. Forholdene skal være så ille at de to gjengmedlemmene som har sittet der siden i mars må sove på skift i frykt for å bli drept av medfanger.

Bjørn Løvstad forklarer seg gjerne for etterforskningslederen, og leder for organisert kriminalitet i Rio do Norte, Romulo Berredo.Bjørn Løvstad forklarer seg gjerne for etterforskningslederen, og leder for organisert kriminalitet i Rio do Norte, Romulo Berredo.Foto: Ole Peder Giæver

Nå sier eiendomsinvestor og tidligere nattklubbeier Bjørn Løvstad, som er helerisiktet i saken, likevel at han er villig til å la seg utlevere for å gi brasiliansk politi sin versjon av saken.

– Jeg skjønner at det høres helt vilt ut, sier 40-åringen til NA24.

Mandag vil han sette seg ned med sin advokat og utforme en konkret redegjørelse for sin versjon. Denne vil han oversende til Brasil, med beskjed om at han veldig gjerne kommer ned og forklarer seg direkte overfor etterforskerne der.

Har kone og datter i Brasil
Løvstad forklarer ønsket med hensynet til familien – han har kone og en datter på tre år i Natal.

– Jeg er veldig glad i min kone og datter. Det er de to mest verdifulle tingene i mitt liv, sier han til NA24.

– Du vil vel be om en forsikring fra politiet i Brasil om at du ikke blir fengslet?

– Ja, selvfølgelig.

– Men kan du stole på en slik forsikring?

– Det er en risk. Den er jeg villig til å ta, sier Skien-mannen.

Siktet for heleri
Bjørn Løvstad var en av 17 personer som ble pågrepet i politiets storaksjon i Oslo onsdag. Samtidig ble 10 personer innbrakt i Brasil, blant dem tre nordmenn og Løvstads brasilianske kone.

40-åringen er siktet for heleri i den store hvitvaskingssaken, men slapp ut etter noen timers avhør onsdag. 11 av de 17 arresterte i Oslo, blant dem flere medlemmer av B-gjengen, mottok fredag fengslingskjennelser på mellom én og sju uker.

Bjørn Løvstad hevder han aldri har gjort noen forretninger med B-gjengen.

Mener kameratens svigermor står bak
Løvstad har en egen teori om hvem som står bak mistanken som har blitt rettet mot ham og flere andre han mener er helt uskyldige i saken.

Han mener det konkurrerende eiendomsselskapet SolBrasil er ute etter å sverte sine konkurrenter og samtidig forsøke å dekke til sin egen kontakt med B-gjengen.

SolBrasil drives av nordmannen Thomas Kristiansen, men Løvstad mener det er dennes brasilianske svigermor som står bak og trekker i trådene. Han viser til flere eksempler og episoder han mener underbygger mistanken.

LES OGSÅ: Svigermor slår tilbake

SolBrasil-leder Thomas Kristiansen vil ikke kommentere Bjørn Løvstads påstander.SolBrasil-leder Thomas Kristiansen vil ikke kommentere Bjørn Løvstads påstander.

Beskyldninger i epost
22. april mottok Bjørn Løvstad det han mener er en feilsendt e-post, fra en person med tilknytning til eiendomsselskapet SolBrasil i ferieparadiset Natal i Brasil.

NA24 har sett eposten som inneholder grove beskyldninger mot det konkurrerende eiendomsselskapet Blue Marlin – om blant annet hvitvasking av penger og utpressing.

Bak Blue Marlin står en kjent utelivskonge fra Trondheim.

– Har noe på deg også
– Jeg ringer ham og forelegger ham eposten. Da sier han at det er sjokkerende, men at han har noe på meg også forteller Bjørn Løvstad til NA24.

Trondheims-investoren skal nemlig ha hørt at Løvstad og hans brasilianske kone har gått i dekning etter å ha blitt beskutt av colombiansk mafia. Bilen hans skal, ifølge ryktene, være gjennomhullet av kuler. SolBrasil-lederen Thomas Kristiansens svigermor skulle angivelig ha sett kulehullene i bilen med egne øyne.

– Det er jo så vilt at du nesten ikke kan tro det er sant, sier Løvstad om ryktespredningen.

Tok bilde med B-gjengen
En annen indikasjon Løvstad ser på at SolBrasil driver et spill er bildet av ham selv sammen med to B-gjengen-medlemmer, som dukket opp i Dagens Næringsliv denne uken.

Bildet er tatt av Thomas Kristiansen.

– Jeg ville i utgangspunktet ikke bli tatt bilde av, men Thomas Kristiansen insisterte og sa at han hadde fått et nytt kamera. Skulle jeg si at jeg ikke ville bli tatt bilde av fordi det var med dem? Det hadde ikke vært så bra, sier Løvstad.

Løvstad hevder det i alt ble tatt tre bilder. I tillegg til bildet med ham selv og gjenggutta, ble det tatt ett med Thomas Kristiansen og de to norskpakistanerne, og ett av alle fire, som en forbipasserende ble bedt om å ta.

– De to siste bildene har han visst glemt å vise til media, sier Løvstad lakonisk.

Vil ikke uttale seg
Brasiliansk politi mener selskapene Blue Marlin, Natal Invest, og Løvstads eget Tarpoon har forbindelser til B-gjengen, men har ikke satt noe søkelys mot SolBrasil – og Thomas Kristiansen kunne denne uken «berolige alle kjente med at jeg overhodet ikke er involvert i denne saken», ifølge Telemarksavisa.

Det synes Løvstad er påfallende, ettersom han mener SolBrasil-lederen er den personen som har hatt mest med B-gjengen å gjøre av alle nordmennene i Natal.

Thomas Kristiansen selv vil ikke kommentere Bjørn Løvstads påstander overhodet.

– Jeg har ingen kommentarer i det hele tatt. Beklager. Hei, er alt NA24 får ut av ham før han legger på.

 —
Confira. Veja a razão de Natal ser considerada Paraíso do Crime pela imprensa norueguesa. Thomas Kristiansen é sócio de  Christine Epaud na Sol Brazils, e genro.
Christine empresária, proprietária de mais de dez empresas.
E funcionária pública. Não diz de onde. Sempre esconde o local do trabalho. Por quê?
Cosa nostra. Bem brasileira: funcionária e empresária. Bem legal para Chistine.

Publicado por

Talis Andrade

Jornalista, professor universitário, poeta (13 livros publicados)

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s