«Svigermor» slår tilbake. Tráfico de influência no TJRN

por DAVID STENERUD

Thomas Kristiansen og kona fotografert på stranden i Brasil. Nå slår konas mor tilbake mot beskyldningene om at hun har spredt falske rykter for å knytte flere nordmenn til B-gjengen. ( Privat )
Thomas Kristiansen og kona fotografert på stranden i Brasil. Nå slår konas mor tilbake mot beskyldningene om at hun har spredt falske rykter for å knytte flere nordmenn til B-gjengen.

– Jeg kjenner pakistanerguttene og Bjørn Løvstad som hyggelige folk, sier kvinnen som har blitt utpekt som ryktespreder i Natal-saken.

Helerisiktede Bjørn Løvstad har i flere medier, deriblant NA24, utpekt kompisen Thomas Kristiansens svigermor som en som har trukket i trådene og spredt rykter i forbindelse med hvitvaskingssaken i Natal i Brasil.

NA24 – din næringslivsavis

Løvstad mener kvinnens ryktespredning ligger til grunn for at han, og flere andre han mener er uskyldige, har havnet i politiets søkelys i forbindelse «Operasjon Paradis».

– Løvstad har misforstått
– Jeg vet ingenting om Bjørn Løvstads arbeid og har heller ikke hatt noen interesse av å vite noe om det, sier kvinnen til NA24.

Hun ønsker ikke å stå frem med navn, og ber om å bli referert til som «Thomas Kristiansens svigermor».

Kvinnen mener Løvstad må ha misforstått.

– Han tror jeg har snakket med politiet, men politiet har jobbet med denne saken i ett og et halvt år, og har ikke behøvd hjelp fra meg, sier hun til NA24.

Hun tror misforståelsen kan bunne i at hun tidligere jobbet ved et dommerkontor, og således har kontakter i rettsvesenet.

– Har hatt god tone
Den middelaldrende kvinnen – som altså er svigermor til Bjørn Løvstads tidligere venn og sambying fra Skien, Thomas Kristiansen (37) – sier hun ikke har hatt noen grunn til å tro at Løvstad har gjort noe galt.

Eiendomsinvestor og tidligere nattklubbeier Bjørn Løvstad mener kompisens svigermor har spredd falske rykter om ham og andre han mener er uskyldige i Natal-saken.Eiendomsinvestor og tidligere nattklubbeier Bjørn Løvstad mener kompisens svigermor har spredd falske rykter om ham og andre han mener er uskyldige i Natal-saken.Foto: David Stenerud

– Vi er naboer i Sports Park i Natal, og jeg kjenner både ham og kona hans og har hatt en god tone med dem, sier den middelaldrende kvinnen til NA24.

Slapp ut etter avhør
Bjørn Løvstad var en av 17 personer som ble pågrepet i politiets storaksjon i Oslo onsdag. Samtidig ble 10 personer innbrakt i Brasil, blant dem tre nordmenn og Løvstads brasilianske kone.

40-åringen er siktet for heleri i den store hvitvaskingssaken, men slapp ut etter noen timers avhør onsdag.

Løvstad hevder seg helt uskyldig, og sa til NA24 lørdag at han er villig til å dra til Brasil for å forklare seg for etterforskerne der nede.

Les: Vil dra til Brasil

Kjenner «pakistanergutta»
Én av flere indikasjoner Løvstad ser på at Kristiansens og svigermoren driver et spill, er bildet av ham selv sammen med to B-gjengen-medlemmer, som dukket opp i Dagens Næringsliv denne uken.

Bildet ble tatt av Thomas Kristiansen, ifølge Løvstad få dager før arrestasjonen av de to første B-gjengen-medlemmene i mars. Løvstad sier han følte seg presset til å bli stille opp på bildet.

– SolBrasil er nedlagt
– Jeg har kjent de to pakistanerguttene i tre år. Jeg har alltid opplevd dem som hyggelige og vennlige gutter, sier kvinnen til NA24, samtidig som hun stiller seg uforstående til mistanken om at hun har hatt noe å gjøre med at bildet havnet i media.

Til Løvstads oppfatning om at Thomas Kristiansens og svigermorens selskap SolBrasil skal ha hatt interesse av å sverte konkurrenter og dekke over egen kontakt med B-gjengen sier hun:

– SolBrasil har vært nedlagt i ett år allerede, nå jobber jeg bare frilans som eiendomsmegler. Thomas jobber ikke i det hele tatt.

Nedleggelsen er forøvrig ikke kunngjort på selskapets nettside, hvor det blant annet heter: «Thomas flytter ned 5.01-07 for å kunne hjelpe kundene der nede hele året. Ta gjerne kontakt for en uforpliktet samtale om eiendom i brasil».

Beskyldninger på epost
Et annet eksempel på ryktespredning, slik Bjørn Løvstad ser det, er en epost han mottok 22. april i år. Eposten ble sendt ut til flere mottakere av Thomas Kristiansens kone og inneholdt kraftige beskyldninger om utpressing og hvitvasking mot det norskeide eiendomsselskapet Blue Marlin.

– Eposten kom fra et meglerfirma og ble sendt ut til mange selskaper. Min datter bare videresendte den, sier moren.

Thomas Kristiansens svigermor er for øyeblikket på besøk i Norge, men opplyser at hun reiser videre til USA søndag.

—-

CORPORATIVISMO NO TRIBUNAL

Confira. Veja quantas vezes é citada a palavra gangue. Pois é, e Thomas Kristiansens e Christine Epaud, sócios e parentes (Thomas é casado com Charlotte da Silva) ameaçam me processar. Virou mania autuar jornalista brasileiro. Todo corrupto defende a censura. Pretende encabrestar ou amordaçar a imprensa. Duvido acionar um jornalista norueguês. Fica o desafio.

Tenho mais de 60 anos no batente. Como jornalista profissional. Espero, neste Brasil do crime de colarinho (de) branco, não ter de escrever: – Fui condenado por ser honesto. Sou a cara do Brasil que não dá certo. Eta país domado. Dependente. Invadido por piratas e corsários estrangeiros.

Natal com a legenda de “Paraíso do Crime” vem perdendo turistas internacionais, inclusive noruegueses.  Essa gentalha saiu dos presídios para mandar em Natal. Essa bandidagem, além do mais, prejudica a imagem das empresas imobiliárias.

Apresenta a banda podre: a acusação de tráfico de influência no judiciário do Rio Grande do Norte. Por parte da sogra de Thomas. Uma acusação da maior gravidade. Que precisa ser investigada. Que aconteceu no Caso do Chalezinho Francês. Eis a Chistine  do gabinete das presidências dos precatórios.

Quando a desembargadora Judite Nunes começou a limpeza do tribunal, quebrou a penetração da mafia que veio do frio no judiciário. Esta notícia mostra a ponta de um iceberg.

A Justiça é representada por uma deusa que tem uma espada. São Pedro usou esta espada no Monte das Oliveiras.

Jornalismo, o verdadeiro jornalismo, se faz com coragem e sonho.

Publicado por

Talis Andrade

Jornalista, professor universitário, poeta (13 livros publicados)

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s